50 year's celebration logo

Vårt erbjudande

System Vatette

Allt för tappvattensystemet

Välkommen till System Vatette – din pålitliga partner för tappvattensystem och innovativa VVS-lösningar. Med ett komplett sortiment och 50 års erfarenhet är vi stolta över att vara det självklara valet för VVS-installatörer. Utgångspunkten är vår klämringskoppling för kopparrör, rostfria-, elförzinkade rör och PEX-rör. Gemensamt med kulventilen, för­delaren och fullflödesventilen är att varje produkt har den unika Vatette-ändan. Genom att enkelt byta klämringen till olika insatshylsor, anpassar du smidigt systemet efter olika rörmaterial och rörfabrikat. Detta ger en unik möjlighet att göra övergångar mellan olika rörmaterial och rördimensioner samtidigt som antalet artiklar reduceras eftersom produk­terna har gemensamma komponenter.

Utveckling och innovation

I nära samarbete med branschen

För 50 år sedan lanserades Vatette klämringskoppling. Då, precis som nu, tillverkades den i vår fabrik i Vårgårda. Sedan 1974 har mycket hänt, System Vatette har utvecklats till ett komplett sortiment för tappvattensystem och idag är vi VVS-installatörens självklara val. Vårt fokus ligger på att erbjuda innovativa lösningar som förenklar installatörens vardag, och därför involverar vi olika yrkesgrupper under utvecklingsprocessen. Vi är stolta över att alla våra produkter är godkända enligt Säker vatten och Rise, vilket understryker vårt åtagande för högsta kvalitet och säkerhet.

Att ha produkter godkända enligt Säker vatten och Rise är en självklarhet för oss.
Besökare hos Vatette

Genom vår långa historia och för att våra produkter så enkelt kan anpassas, så löser vi din vardag idag och i framtiden.

Björn Rydetorp, Produkt- och kategorichef, System Vatette

Konstruktion och tillverkning

Kvalitet från Vårgårda

System Vatette har sitt kontor i Vårgårda. När vår konstruktionsavdelning börjar rita på en ny produkt så görs det med fokus på en förenkling av VVS-installatörens vardag. För att ta idén vidare till färdig produkt så engageras många olika yrkesgrupper under utvecklingsprocessen. Tack vare den egna tillverkningen i Vårgårda är detta enkelt. Kvalitet- och miljötänk löper som en röd tråd genom materialval och varje produkt, men också genom organisationen. Varje medarbetare är stolt, engagerad och medveten om att man spelar en avgörande roll i alla led.

Följ tillverkningsprocessen - från råmaterial till leverans.

En del av

Villeroy & Boch Gustavsberg

Vatette ägs av Villeroy och Boch Gustavsberg, vars huvudkontor ligger i Gustavsbergs hamn på Värmdö. Företaget är verksamt i norra Europa och har produktions- och monteringsanläggningar i Gustavsberg och i Vårgårda.

Gustavsberg har varit en del av samhällsbygget och spelat en viktig roll för människors välmående och livskvalitet sedan 1825. Idag är Gustavsberg en av Skandinaviens ledande leverantörer av badrumsprodukter. Hög skandinavisk kvalitet, tidlös design och innovativa lösningar som sparar vatten, energi och pengar gör det enkelt att njuta livet i badrummet till fullo. 

Villeroy & Boch Gustavsberg ägs av Villeroy & Boch Group med säte i Tyskland. Koncernen är en av Europas största producenter av badrumsinredningar och bordsporslin.

Vill du veta mer om Gustavsberg och Villeroy&Boch?
Läs här: www.gustavsberg.com  l  www.villeroy-boch.com

Vatette ägs av Villeroy och Boch Gustavsberg
Villeroy&Boch Gustavsberg
Kundservice