Från då till idag

Vatette Varmpress
Vatette Krom
Vatette Robot

Milstolpar

Show all answers
Hide all answers
 • 1920 grundar Gustav Hedblom Vårgårda Armatur, tillsammans med två kompanjoner. Fabriken tillverkar kranar och har redan efter två år 38 anställda och en försäljningssiffra på 66 500 kronor.

 • Tillverkningen av kopplingar och sanitetsarmatur utökas i Vårgårda Armatur och det första patentet söks - en omkastare till en badkarsblandare.

 • Sigvard Bernadotte designar en exklusiv upplaga av en termostatblandare för badkar, Eurotherm. Den tillverkas i 3000 exemplar.

 • Vatette klämringskoppling, som än idag är grunden till många produkter inom System Vatette, introduceras på den svenska marknaden. Sortimentet består av XXXX

 • Gustavsberg förvärvar Vårgårda Armatur. Inom sitt produkterbjudande finns blandare för alla behov i hemmet samt ett system kopplingar och kulventiler för rörläggare.

 • 90-talets finanskris frestar på för Gustavsbergs ägare KF. Konsekvensen blir att ett flertal KF-ägda bolag bjuds ut till försäljning, bland annat Gustavsberg AB. Köpare blir det holländska företaget N.V. Koninklijke Sphinx. Gustavsbergs försäljningsresultat förblir relativt goda under den nya ägaren. Tiden med Sphinx gör inga djupare intryck och några större satsningar på sanitetsporslin blir det inte.

 • Gustavsberg vinner energimyndighetens tekniktävling för sina unika energi- och vattensparfunktioner på blandarna. Konstruktionen, som har ett världspatent, är lika enkel som genial.
  Genom att förse blandaren med en flödesspärr hjälps användaren att inte använda mer vatten än vad som är nödvändigt. På så sätt sparar användaren under ett års tid enorma mängder vatten, vilket medför både lägre driftskostnader och mindre miljöpåverkan. De vattenbesparande blandarna blir en stor exportframgång.

 • Den tyska badrumstillverkaren Villeroy & Boch AB blir ny ägare av AB Gustavsberg. Förvärvet omfattar AB Gustavsberg med dotterbolagen Gustavsberg VVS AB, Gustavsberg Vårgårda Armatur AB och marknadsorganisationerna i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Ryssland, Ukraina och Baltikum. Villeroy & Boch är ett av Europas mest kända varumärken inom sanitetsbranschen liksom inom kakel och hushållsporslin.

 • Gustavsberg erhåller, som första Skandinaviska bolag, EMAS Awards 2007 - EU:s miljöstyrnings- och miljörevisionsordning som syftar till att effektivisera och förbättra miljöarbetet på företag och i organisationer.

 • Med System Vatette implementeras en ny installationsteknik som kraftigt reducerar risken för vattenskador. Med Vatettte Väggenomföringssystem möjliggörs en smart uppfästning som innebär att inga skruvar behövs vilket också minimerar risken för att fukt ska tränga in genom tätskiktet.

 • Vatette Vattenfelsbrytare är en smartare vattenfelsbrytare som automatiskt anpassar sig till bostadens tappvattensystem. Med hjälp av en kontinuerlig och självlärande övervakning upptäcker den både droppläckage och flödesläckage.

Kundservice