Ängby rör

Säkrar fastigheter mot vattenskador

Att skydda kök i kommersiella fastigheter glöms lätt bort. Om kaffemaskinen börjar läcka när ingen vistas i lokalen kan skadan bli omfattande. Ängby rör hjälpte ett större fastighetsbolag att säkra upp sina 45 kontorslokaler genom att installera Vatette Läckagebrytare.

Missförstånd ledde till bättre skydd mot vattenskador

När Danne Rosendahl, VVS-installatör och grundare av Ängby rör skulle installera en kaffemaskin på ett kontor hos ett större fastighetsbolag blev det problem. Ett missförstånd vid beställningen av kaffemaskinen hade gjort att en waterblock saknades, en ventil som stänger av vattnet efter ett visst flöde om slangen brister. Att installera kaffemaskinen utan något som helst skydd var inget alternativ för Danne som är noga med kundnöjdheten och att följa Säker vattens direktiv. Därför föreslog han att installationen skulle kompletteras med en läckagebrytare från System Vatette.

Läckagebrytaren bättre än den waterblock som saknades

Den skulle ge kunden ett mycket bättre skydd mot vattenskador än den waterblock som saknades. Danne beskrev funktionen för kunden, att en läckagebrytare kan kopplas på varm- och kallvatten under diskbänken och sensorer övervakar all utrustning som kan orsaka läckage. Fastighetsbolaget, som hyr ut en stor mängd kontor med kök, tyckte att läckagebrytaren verkade som en bra lösning. Så bra att de bad Danne att installera den i alla deras kontorsfastigheter runt om i Stockholm.

Kunden tyckte att det lät som en toppenidé och jag gjorde en besiktning av alla 45 kontoren. Vissa kök hade både två kaffemaskiner, ismaskin och två diskmaskiner. Då fick vi skarva sensorerna, men det gick alltid att lösa.

Danne Rosendahl, grundare av Ängby rör

Enkel installation

Tack vare att läckagebrytarens motor klickas fast på Vatette Kulventiler så blev installationen enkel. Danne har arbetat med kopplingar från System Vatette i många år och har alltid uppskattat systemet. Flexibiliteten gjorde det lätt att lösa installationen även där det behövde installeras en ny kulventil.

Jag älskar idén med motorerna som man bara klickar på Vatette-ventilen. Det är ju toppen”, säger Danne Rosendahl, grundare av Ängby rör.

Danne Rosendahl, grundare av Ängby rör
Kundservice