Nyinstallerad Nautic 15XX rinner

Köpte en wc-stol GBG NAUTIC 1546 på k-rauta i Jönköping nov 2020. Nu monterad i sommarstugan i Halmstad. Den funkar inte står bara o rinner! Vem kan jag få hjälp av ? Garantin finns ju!

Kommentarer

 • Hej Eva!

  För att nyttja garantin så måste du felanmäla produkten via ditt inköpsställe.

  Om du har använt en VVS-firma att utföra installationen rekommenderar jag att du ber dem kontrollera att installationen är korrekt utförd.

  Innan du felanmäler till butiken så får du gärna kontrollera följande punkter så kanske du dels kan lösa problemet snabbare och dessutom slippa eventuella servicekostnader (tillkommer vid installationsfel, handhavande fel eller åverkan av yttre omständigheter som inte täcks av garantin).

  Utförliga bildinstruktioner för nedan kontrollpunkter finner du i monteringsanvisningen.


  Vattnet rinner rakt ut utan att först fylla på tanken: 

  1. Lossa lite på spolknappen. Om felet upphör när knappen är av kan du återmontera knappen igen. Skruva inte knappen för hårt när du återmonterar den.
  Om felet ej upphör, vänligen kontrollera punkt 2 nedanför.

  2. Se efter så att bottenventilen sitter rakt då den kan ha hamnat lite snett under transporten. Man kan lossa ventilen och återmontera den vid behov.


  Tanken fyller på och överskottsvattnet rinner ut:

  1. Rengör membranet i inloppsventilen. Om det har kommit in smuts i inloppsventilen så kan det göra så att ventilen inte fungerar som den ska. Instruktioner för hur du rengör membranet hittar du på sidorna 17-19 i monteringsanvisningen. Om detta har hänt behöver du även kontrollera punkt 2 nedanför.

  2. Kontrollera att filtret sitter monterat på inloppsslangen. Det ser ut som en liten fingerborg och sitter alltså monterad i anslutningen mot avstängningsventilen om installationen är korrekt utförd. Om filter saknas så måste ett sådant monteras. Ett nytt filter har RSK-nr 7880204 och beställs via en VVS-återförsäljare.
  Nadira

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Bifoga filer

Ditt inlägg & namn blir synligt för alla. 

Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy

Vi svarar på dina frågor

 • Carina Innesälj
 • Fredrik Innesälj
 • Helena G
 • Helena P
 • Kristian Olsson
Kundservice