Oljud när toaletten fyller på vatten

När toaletten tar in nytt vatten uppstår ett kraftigt tjutande ljud. Stoppar först då jag stänger av vattnet. Ljudet verkar komma från ventil alt membran som sitter högst upp i den del som tar in vattnet,

Toaletten är av äldre modell - såvitt jag kan se en modell 325 T

Vad göra?

Christian Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Om det har kommit in smuts som gör att vattnet inte flödar fritt finns det en risk att det kan orsaka ljudet. Ett par tips som kan lösa detta följer här:

    1. Är det en Nautic toalett sitter det efter avstängningsventilen ett filter/sil. Har det kommit in smuts i detta kan det påverka inflödet? Stäng av vattnet och kontrollera filtret/silen.
    2. Har det kommit in smuts i påfyllningsventilen kan du på vissa modeller rengöra detta. Exempelvis går GB flottörventil att rengöra och du hittar instruktionen på hur du gör här: GB Påfyllningsventil
    Mikel
  • Hej Mikael!

    Nix, det är inte en Nautic-toalett. Mekanismen ser ut som på bilden på sid 22 i länkat dokument:

    https://docs.google.com/viewer?url=https%3A%2F%...

    Hjälper det att byta delarna TF-33, servoventil, och TF-11, membran?

    Christian

    Christian
  • Hej Christian.

    Det kan hjälpa att byta delarna men du kan även testa att göra rent nr. 3 (T9 sil) om du inte redan gjort det. Bifogar här den äldre sprängskissen från -86 i sin helhet om du vill se delarna mer ingående.

    Om det inte hjälper med att göra rent/byta ut delarna är lösningen en ny inloppsventil. En ny inloppsventil har RSK-nummer 789 99 94 (rek. pris inkl. moms: 703 SEK) och du kan köpa delen hos någon av våra återförsäljare: Återförsäljare

    Bifogad fil:
    https://kundo.se/site_media/attachment/forum_11...

    Mikel Hallén
  • Har en samma problem, högt och väldigt långt ljud vid påfyllningen. Har varit så sedan vi köpte toaletten 2022-06. enligt kvittot heter den Nordic 3 och köpt på Bauhaus.
    Vad rekommenderar ni att göra gällande den? Hade en rörmokare förbi i ett annat ärende och han lyssnade och trodde det var fel på toaletten och tyckte vi skulle återkoppla till er.

    Victoria
  • Hej Victoria,

    Troligen behöver du byta inloppsventilen.

    I tråden nedan får du hjälp med hur du hittar reservdelar till just din toalett. Det ingår i stege att identifiera modellen på toaletten.
    https://www.gustavsberg.com/se/produkter/gustavsberg-reservdelar/toalett-reservdelar

    Reservdelar beställer du via en VVS-återförsäljare eller ett byggvaruhus. Om de inte har reservdelen i lager brukar det gå bra att be dem beställa hem den.

    Ha en fin dag!

    Safia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Bifoga filer

Ditt inlägg & namn blir synligt för alla. 

Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy

Vi svarar på dina frågor

  • Carina Innesälj
  • Fredrik Innesälj
  • Helena G
  • Helena P
  • Kristian Olsson
Kundservice