Missfärgningar i toaletten

Hej!

Min toalett har blivit missfärgad och det går inte att få bort. Har ni några tips?
Mathilda Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Mathilda!

  Om man har kalk- eller järnrikt vatten kan det vara lättare att få missfärgningar som dessutom är tuffare att få bort. Men vi har några tips som du kan prova:

  1. Universal Allrengöringsmedel - Innehåller inga slipmedel eller farliga kemikalier.
  2. Hushållsättika - Häll i skålen och låt verka innan du skrubbar rent med toaborste. Ättikan har ännu bättre effekt om du värmer den först.
  3. Diskmaskinstablett - Lägg tabletten i toaletten med hett vatten (eller låt tabletten verka under natten) och skrubba senare rent med toaborste.

  Om man har råkat ut för kraftiga kalkavlagringar kan man använda kalklösande medel och ett trubbigt plastverktyg att skrapa bort kalken med.
  Nadira
 • Vi har köpt en ny toalett på Bauhaus, det blev missfärgat i toan nästan med än gång. Jag har kontaktat dom men får ingen hjälp. Dom säger att det är från kopparrören, vi har provat med det som ni säger på er hemsida för att få bort det, men det går ej, vår gamla toa blev det aldrig något (IFÖ).  Är era nya  produkter sämre nu för tiden, det påstår Bauhaus. Vi köpten en Gustavsberg för att vi ville ha bra kvalitet.
  Anders
 • Hej Anders,

  Över lag så kan man säga att glasyr i allmänhet inte klarar riktigt samma påfrestningar idag som den gjorde förr, oavsett fabrikat.

  Det beror på att den typen av glasyr som användes tidigare inte längre får användas då miljökraven har skärpts och gjort vissa ingredienser otillåtna.

  Vi har varianter som kommer med en extra ytbehandling men det är något som kostar lite extra. Behandlingen kallar vi för Ceramicplus (C+) och finns som tillval till de lite mer exklusiva modellerna - bl.a. Nautic, Estetic och porslin från Villeroy & Boch.
  Här finns mer information om Ceramicplus.


  Nadira

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt inlägg & namn blir synligt för alla. 

Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy

 

Hej och välkommen till Vatettes kund- och supportforum! Sök bland frågor och svar, ställ en fråga direkt till oss eller titta på kategorierna nedan.

Vi svarar på dina frågor

 • AnkiKundservice
 • CarinaInnesälj
 • Eine
 • HelenaKundservice
 • JanneInnesälj

Du hittar oss även här

Vi svarar på dina frågor mellan klockan 07.30-16:30 varje vardag med stängt för lunch mellan 12.00-13.00. När du ställer en fråga till oss återkommer vi så snart vi kan. Målet är att du ska ha ett svar från oss inom två arbetsdagar.

Kontakta oss via mail eller telefon

Om du inte kan lösa problemet själv hjälper vi dig gärna

Vi svarar på dina frågor mellan klockan 07.30-16:30 varje vardag med stängt för lunch mellan 12.00-13.00. När du ställer en fråga till oss återkommer vi så snart vi kan. Målet är att du ska ha ett svar från oss inom två arbetsdagar.

Kundservice