Hur gör jag för att öka spolmängden i min toalett?

Klicka på rätt anvisning (bifogade PDF:er) för att se hur du ökar spolmängden i din toalett eller fixtur. Anvisningarna kan skilja sig beroende på toalett/fixtur och årsmodell. 

Fler anvisningar hittar ni längre ner i tråden.
Gustavsberg Support Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Observera att spolmängden till Nordic 3 (3500/3510) inte går att ändra. Modellerna har en fast spolmängd på 3/6 liter.

  Mikel Hallén
 • Denna instruktionsfilm visar hur man justerar spolmängden för Twico 2 och GB Flottörventil (RSK 7899993)

  https://youtu.be/THPck4H5v98

  Gustavsberg
 • Jag har en Nordic. Det är helt omöjligt att spola ner någonting med bara en spolning. NI är hjärtligt välkomna hit för att testa. Finns det någonting jag kan göra för att rädda situationen?
  Anna
 • Hej!

  Spolfunktionen kan upplevas helt olika beroende på person, kost och tarmflora, vilket och hur mycket toalettpapper man använder m.m. 

  Om man upplever att det är svårt att spola så bör man normalt öka spolmängden.

  Vilken Nordic har du och vilken spolventil sitter i? Skicka oss gärna ett par bilder om du är osäker.
  Nadira
 • Hej! Jag har en Arkipelag toalettstol. Hur öppnar jag och justerar spolmängden i min modell? Tack på förhand.
  Simeon
 • Hej!

  Som regel behöver man höja flottörventilen för att toaletten ska ta in mer vatten. Sen behöver bräddavloppet anpassas efter den nya vattennivån så att det inte börjar rinna i toaletten. 

  Att höja flottörventilen: Det är lite olika hur man gör beroende på vilken flottörventil som sitter i. På vissa ventiler finns en pinnskruv som man höjer och sänker flottören med (med hjälp av en skruvmejsel). I andra fall är hela röret som teleskopiskt och då kan det sitta en låsning på som måste avlägsnas eller så vrider man röret för att frigöra det. I vissa fall gör man både och. 

  Anpassa bräddavloppet: Den här justeringen är olika på olika modeller. Skicka oss gärna en bild på spolknappen eller spolventilen så hjälper vi dig med detta steg!
  Nadira

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt inlägg & namn blir synligt för alla. 

Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy

 

Hej och välkommen till Vatettes kund- och supportforum! Sök bland frågor och svar, ställ en fråga direkt till oss eller titta på kategorierna nedan.

Vi svarar på dina frågor

 • AnkiKundservice
 • CarinaInnesälj
 • Eine
 • HelenaKundservice
 • JanneInnesälj

Du hittar oss även här

Vi svarar på dina frågor mellan klockan 07.30-16:30 varje vardag med stängt för lunch mellan 12.00-13.00. När du ställer en fråga till oss återkommer vi så snart vi kan. Målet är att du ska ha ett svar från oss inom två arbetsdagar.

Kontakta oss via mail eller telefon

Om du inte kan lösa problemet själv hjälper vi dig gärna

Vi svarar på dina frågor mellan klockan 07.30-16:30 varje vardag med stängt för lunch mellan 12.00-13.00. När du ställer en fråga till oss återkommer vi så snart vi kan. Målet är att du ska ha ett svar från oss inom två arbetsdagar.

Kundservice